top of page
  • ctsakatira

Τρίτη Προσφοράς

"Καμία πράξη καλοσύνης όσο μικρή κι αν είναι, δεν πάει χαμένη."


Όταν ήμουν παιδί μεγαλώνοντας στο χωριό με τη θεία μου, την αδερφή του μπαμπά μου, το μόνο που ήξερα για τη ζωή ήταν ότι κάποια στιγμή, στο προσεχές μέλλον, θα με έδιναν σε γάμο. Ήξερα ότι το να ζήσω με τη θεία μου που ήταν ήδη παντρεμένη σε μια πολυγαμία σήμαινε ότι με μεγάλωνε για να πάρω τη θέση της σύντομα, έτσι ήταν η παράδοση και η κουλτούρα στο μέρος που βρισκόμουν. ΑΛΛΑ, ευχαριστώ τον Θεό που με τη θεϊκή Του πρόνοια, το έλεος και τη χάρη Του με έσωσε χρησιμοποιώντας τη γιαγιά μου που εργαζόταν με τη μητέρα μου, επειδή η μητέρα μου και η οικογένειά της είχαν διαφορετικές αξίες και πεποιθήσεις όταν επρόκειτο για τα κορίτσια. Η γιαγιά μου ταξίδεψε μίλια μακριά κατά τη διάρκεια του πολέμου της ανεξαρτησίας της Ζιμπάμπουε, μέσα από χωριά, για να έρθει και να με σώσει ώστε να μπορέσω να γραφτώ στο σχολείο και να ξεκινήσω μια ζωή με βάση την εκπαίδευση και όχι τον γάμο. Η μητέρα μου, η μητέρα της και οι αδερφές της και τόσες άλλες γυναίκες και άντρες έχουν από τότε συμμετάσχει, μέσω της γενναιοδωρίας της καρδιάς και του πνεύματός τους, για να με βοηθήσουν να γίνω αυτό που είμαι σήμερα.


Η ιστορία αυτή της ζωής μου και το πάθος που με ωθεί να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερες νεαρές γυναίκες μου ήρθε στο μυαλό καθώς συλλογιζόμουν και σκεφτόμουν την ημέρα προσφοράς, μια μέρα που γιορτάζεται από το 2012 ως Giving Tuesday. Όταν σκεφτόμαστε αυτήν την ημέρα, για πολλούς το μυαλό τους τρέχει στα χρήματα και ναι, χρειαζόμαστε οικονομική υποστήριξη, αλλά για εμάς εδώ στο Creative Hands η προσφορά σας είναι κάτι περισσότερο από χρήματα, δίνετε την ευκαιρία σε εκτοπισμένες και γυναίκες της τοπικής κοινωνίας να ξεφύγουν από μια ζωή φτώχειας που προέκυψε επειδή αυτές οι εκτοπισμένες γυναίκες δεν είχαν ποτέ μια γιαγιά σαν τη δική μου που θα διακινδύνευε τη ζωή της για να έρθει να με πάρει ώστε να μπορέσω να κερδίσω μια εκπαίδευση που με τη σειρά της με βοήθησε να μάθω πολλές δεξιότητες, πολλές από τις οποίες χρησιμοποιούνται σήμερα για να βοηθήσω άλλες γυναίκες.


Δίνοντας οικονομική και συναισθηματική υποστήριξη μας βοηθάτε να παρέχουμε ένα μονοπάτι για γυναίκες όπως τη Χαρά. Γνώρισα τη Χαρά πριν από περίπου 2 μήνες σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργανώθηκε από την Action Aid International, έναν οργανισμό στην Αθήνα. Αποφοίτησε από ένα πρόγραμμα που οργανώνει η Action Aid, της μίλησα για τη δουλειά μας και συνδέθηκα με τη Χαρά, μια ανύπαντρη μητέρα ενός 3χρονου αγοριού, του Destiny. Έκτοτε, η Χαρά έχει επισκεφτεί το Creative Hands δύο φορές τώρα και θέλει να εγγραφεί μαζί μας, να μάθει ύφανση και ράψιμο και στη συνέχεια να γίνει μέλος της κοινότητάς μας. ΑΛΛΑ, αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να την αναλάβουμε γιατί θα χρειαστεί οικονομική υποστήριξη μέχρι να αρχίσει να δουλεύει. Εδώ χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Θα σκεφτόσασταν να προσφέρετε οικονομική βοήθεια ώστε να έρθει η Χαρά στην ομάδα μας; Χρειαζόμαστε μισθό ενός έτους για αυτήν και μπορούμε να την εγγράψουμε ήδη από τον Ιανουάριο. Θα μας κοστίσει 6.000 Ευρώ προκειμένου η Χαρά και ο γιος της να ξεκινήσουν μαζί μας ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους. Σας ευχαριστώ που αφιερώσατε χρόνο για να προσευχηθείτε και για την προσφορά σας σήμερα.


Με Εκτίμηση,

Σεσίλια Σακατίρα

Ιδρύτρια του Creative Hands

 

Πως Μπορείτε να μας Στηρίξετε





​Κάντε μια δωρεά και στηρίξτε μας. Αυτό θα μας βοηθήσει να εκπαιδεύσουμε και να στηρίξουμε οικονομικά περισσότερες γυναίκες όπως η Joy, καθώς και να αγοράσουμε τις προμήθειες που χρειαζόμαστε για να δημιουργήσουμε τα υπέροχα προϊόντα μας.

ΔΩΡΕΑ

Ένας άλλος εξαιρετικός τρόπος για να μας στηρίξετε είναι να αγοράσετε ένα από τα υπέροχα χειροποίητα προϊόντα μας στον αργαλειό. Όλα τα έσοδα πηγαίνουν προς την υποστήριξη των πρωτοβουλιών μας στο Creative Hands.

ΑΓΟΡΑ




1 Προβολή0 Σχόλια
Post: Blog2_Post
bottom of page