top of page
  • ctsakatira

Σακιά Κόκκου Καφέ και Ύφανση!



Κάποιες εβδομάδες νωρίτερα, μια φίλη από την Ελβετία πέρασε για να μιλήσουμε και να συζητήσουμε για μια συνεργασία που περιλάμβανε την ύφανση χαλιών από ανακυκλωμένα σακιά κόκκου καφέ. Όταν άνοιξε την τσάντα με τα σακιά, σκέφτηκα 'δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνουμε αυτό.' Υπήρχαν απλά πολλά πράγματα που έπρεπε να γίνουν. όπως να καθαριστούν όλα τα σακιά. να καταφέρουμε να τα κόψουμε σε λωρίδες και ύστερα να τα υφάνουμε στον αργαλειό, όλα αυτά στο χρονικό περιθώριο που μας είχε δοθεί. Αλλά, κάναμε το πρώτο βήμα και πλύναμε τα σακιά, τα στεγνώσαμε, τα σιδερώσαμε και ύστερα αρχίσαμε τη διαδικασία κοψίματος και ύφανσης. Πρέπει να ήταν από τις πιο δύσκολες δημιουργίες μας μέχρι τώρα καθώς τα σακιά ήταν πολύ ευαίσθητα και διαλύονταν όταν τα υφαίναμε. Επίσης, αφήνουν κομμάτια παντού, στα ρούχα σου και τελειώναμε την ημέρα κουρασμένες με φαγούρα!



Είμαι ευγνώμων για την Αφροδίτη που επέμενε σε όλη τη διαδικασία ύφανσης στον αργαλειό και στο τέλος περίπου μιας εβδομάδας, τα χαλιά είχαν ολοκληρωθεί και σταλεί στην Ελβετία όπου ξεδιπλώθηκαν στο δάπεδο για να χορέψουν πάνω σε αυτά μια ομάδα χορευτών σε μια εκδήλωση. Όταν υφάναμε το πρώτο μέτρο σακιών, σκέφτηκα πως θα ήταν υπέροχη ιδέα να ανακυκλώνουμε τα σακιά κόκκων καφέ, που ήξερα πως δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα να τα βρούμε σε μια χώρα που αγαπάει τον καφέ. Ύστερα όμως σκέφτηκα τη διαδικασία, τη φαγούρα και κατέληξα πως δεν είναι για εμάς!


ΑΛΛΑ αυτό μάθαμε από τη διαδικασία αυτή. Τα σακιά κόκκου καφέ τα υφάναμε με μια ίνα που ονομάζεται hemp (κάνναβη). Έτυχε να είχαμε παραγγείλει νήμα κάνναβης με την τελευταία μας παραγγελία οπότε είχαμε περίπου 4 kg νήματος και τώρα το χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε σουπλά και λειτουργεί υπέροχα. Έτσι, θα παραγγείλουμε κι άλλο και θα φτιάξουμε σουπλά, χαλιά γιατί το αποτέλεσμα βγαίνει στιβαρό και ποιοτικό. Είμαστε χαρούμενοι για μια καλή εμπειρία μάθησης.

1 Προβολή0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
Post: Blog2_Post
bottom of page