top of page
Cecilia Sakatira

Εργαστήρια για Νεαρά Μυαλά


Τα Χέρια Δημιουργίας στο Λαύριο θα ήθελε να σας προσκαλεί να γνωρίσετε τον κόσμο της μικροϋφαντικής με τους μικρούς ξύλινους αργαλειούς χειρός ειδικά σχεδιασμένο για νεαρά μυαλά. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους μικρούς δημιουργούς μας την εμπειρία να δημιουργήσουν κάτι που μπορούν να πάρουν μαζί τους στο σπίτι στο τέλος του χρόνου τους μαζί μας.

 

ΓΙΑΤΙ Η ΥΦΑΝΤΙΚΗ ΣΕ ΞΥΛΙΝΗ ΚΟΡΝΙΖΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ;


Η ύφανση είναι μια διασκεδαστική και οικονομική δραστηριότητα που βοηθά στην ανάπτυξη των λεπτών κινητικών δεξιοτήτων του παιδιού σας. Η ύφανση βοηθά επίσης στην ανάπτυξη του συντονισμού και της συγκέντρωσης ματιού-χεριού, καθώς και δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων.


Η ύφανση φέρνει κοντά τα παιδιά σε μια συλλογική μαθησιακή δραστηριότητα και προσφέρει μια μοναδική εμπειρία που πυροδοτεί την περιέργεια και τη φαντασία. Αγόρια, κορίτσια περνούν χρόνο υφαίνοντας μαζί σε έναν αργαλειό στο εργαστήριο, πειραματιζόμενοι με μια ποικιλία από νήματα, λωρίδες κολάζ και άλλες πρώτες ύλες.

Η ύφανση είναι διασκεδαστική, προκαλεί την περιέργεια και απολαμβάνει μια μακρά, ιστορική παράδοση στους παγκόσμιους πολιτισμούς.

Δεν μπορούμε να πούμε αρκετά για τη μάθηση που λαμβάνει χώρα όταν τα παιδιά προσεγγίζουν ένα έργο υφαντικής. Διδάσκει στα παιδιά πολλές αναπτυξιακές δεξιότητες, ενώ προσφέρει μια δημιουργική και ενδιαφέρουσα εμπειρία μάθησης. Καθώς υφαίνουν, τα παιδιά μαθαίνουν μοτίβα, δεξιότητες κριτικής σκέψης, επίλυση προβλημάτων και μαθαίνουν να δημιουργούν τρισδιάστατη τέχνη ή να σκέφτονται σε τρεις διαστάσεις. Με την ύφανση μέσα και έξω σε ένα σχέδιο, τα παιδιά μαθαίνουν να συντονίζουν τα μάτια, τα χέρια και το μυαλό τους. και διασχίζουν επίσης τη μέση γραμμή, η οποία ενισχύει την ανάπτυξη του εγκεφάλου μεταξύ του δεξιού και του αριστερού ημισφαιρίου.


Τέλος, η ύφανση απευθύνεται στην έμφυτη ανθρώπινη επιθυμία μας να βιώσουμε μοτίβα και ρυθμό. Οι άνθρωποι είναι όντα που αναζητούν πρότυπα. Η ύφανση μας βοηθά να επιβραδύνουμε και να απολαμβάνουμε το ρυθμό και το σχέδιο της επαναλαμβανόμενης κίνησης καθώς υφαίνουμε μέσα και έξω, πάνω και κάτω, γύρω και μέσα από μια σειρά από νήματα στημονιού. Η ύφανση μπορεί ακόμη και να μειώσει το άγχος και παρέχει μια θετική κοινοτική δραστηριότητα όπου τα παιδιά εργάζονται μαζί.


Πολλά πράγματα μπορούν να ειπωθούν σχετικά με τα οφέλη της ενασχόλησης των παιδιών με την ύφανση στο χέρι, εδώ είναι μερικά που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε:

  • ανάπτυξη λεπτών κινητικών δεξιοτήτων

  • ανάπτυξη του συντονισμού χεριών και ματιών

  • βοηθά στην αύξηση της εστίασης και της προσοχής

  • προάγει τον αριστερό δεξιό συντονισμό

  • ενισχύει την κατανόηση οδηγιών

  • προσφέρει μια χαλαρωτική, απτική εμπειρία


Ελάτε στο εργαστήριό μας στο Λαύριο καθώς βουτάμε στην ύφανση κορνιζών, ειδικά σχεδιασμένα για τα περίεργα νεαρά μυαλά! Τα εργαστήρια αποτελούνται από 3 συνεδρίες, με ομάδα έως 5 παιδιών το καθένα. Κάθε συνεδρία θα είναι 45' για τα μικρότερα παιδιά και 60' για τις μεγαλύτερες ηλικίες.


Η εγγραφή είναι 20 ευρώ ανά παιδί και περιλαμβάνει 3 συνεδρίες (45'-60' η καθεμία) με όλα τα υλικά που θα χρειαστούν και χυμό/νερό κατά τη διάρκεια του χρόνου τους.


Για εγγραφές στο παιδικό/νεανικό εργαστήριο, καλέστε μας στο +306980769236 ή εγγραφείτε ηλεκτρονικά. Μετά την εγγραφή θα ανακοινωθούν οι ώρες του εργαστηρίου. Τα εργαστήρια αρχίζουν από 18 Ιουλίου, Δευτ.-Σάβ.



19 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


Commenting has been turned off.
Post: Blog2_Post
bottom of page